Over onze producten

Onze producten

Onze zuivelproducten worden gemaakt met dagverse melk van onze eigen koeien.

 

Volle melk

Reggezuivel Volle MelkOnze volle melk is puur natuur. Het enige wat we doen is de dagverse melk pasteuriseren,. De melk wordt niet gehomogeniseerd waardoor de melk nog wat oproomt: er ontstaat een romig laagje op de melk. Dit kun je er prima doorheen schudden of je kunt de room eraf gieten en op andere wijze gebruiken.

Karnemelk en roomboter

Reggezuivel KarnemelkDe karnemelk wordt door ons op traditionele wijze gekarnd. Het heeft daardoor een volle, zachte, licht zure smaak terwijl het toch een “mager” product is.  Karnemelk ontstaat door de melk na pasteurisatie aan te zuren met speciaal daarvoor bestemde melkzuurbacteriën. Hierna wordt de melk ongeveer 20 uur met rust gelaten om te fermenteren. Vervolgens wordt de zure melk gekarnd in de karnton en ontstaan de vetbolletjes die de boter vormen. Na het aftappen van de karnemelk, blijft de boter in de ton achter. Het resultaat is een heerlijke karnemelk met een heel laag vetpercentage (ca. 0.5 %) en de echte boeren roomboter!

Kefir

Kefir en karnemelk lijken op elkaar, maar er zijn ook verschillen. Beide producten zijn gefermenteerd. Met behulp van o.a. melkzuurbacteriën wordt er tijdens het proces van ca. 24 uur een deel van de lactose uit melk (de melksuikers) omgezet in melkzuur. Bij beide producten geeft dit een licht zuur product wat voor veel mensen erg goed verteerbaar is. Kefir wordt na de fermentatie echter niet gekarnd, maar doorgeroerd en blijft dus een voller product met ca. 4% vet. Het is wat dikker dan karnemelk maar wel goed drinkbaar. Kefir bevat in vergelijking met karnemelk wat meer verschillende soorten melkzuurbacteriën en ook wat gisten waardoor het een lichte tinteling heeft.

Yoghurt

Reggezuivel Milde YoghurtDe yoghurt die we maken is een biogarde-achtige roeryoghurt die mild is van smaak. Yoghurt ontstaat door na het pasteuriseren melkzuurbacteriën (yoghurtcultuur) aan de melk toe te voegen en deze ongeveer 16 uur te laten fermenteren. Tijdens dit proces wordt een deel van de lactose uit de melk omgezet in melkzuren. Geleidelijk wordt het een dikke massa en ontstaat de yoghurt. Een zuur product dat hierdoor langer houdbaar is, met veel lichaamseigen bacteriën, wat goed is voor onze darmen. Na de verzuring wordt de yoghurt geroerd, in flessen verpakt en gekoeld.
Het vetgehalte ligt ongeveer tussen de 3,8 en 4,2 procent en het eiwitgehalte rond de 3,5 procent. We standaardiseren onze melk niet waardoor de yoghurt, afhankelijk van het seizoen en de voeding van onze koeien, soms wat kan wisselen in dikte.

Vruchtenyoghurts

We hebben ook enkele soorten vruchtenyoghurt in ons assortiment, bereid met volledig natuurlijke vruchtenmengsels, dus zonder conserveermiddelen of synthetische kleurstoffen/aroma’s. Onze vruchtenyoghurts bevatten een kleine hoeveelheid toegevoegde suiker (ca. 7 gram per 100 gram).

De smaken die we hebben zijn: Aardbeien, Vanille-fruit en Boomgaardvruchten (appel, peer abrikoos, perzik, pruim), maar regelmatig hebben we ook andere smaken, dus laat u verrassen!

U kunt de yoghurt natuurlijk ook combineren met onze naturel yoghurts. Of eet onze naturel yoghurt met verse vruchten, muesli of noten voor een lekker en voedzaam ontbijt!

Hangop

Reggezuivel HangopHangop is uitgehangen yoghurt. De yoghurt wordt enkele uren in een doek uitgehangen waardoor de wei eruit lekt en de yoghurt nog dikker en zachter wordt. Eigenlijk is het een beetje te vergelijken met kwark maar bij kwark wordt er stremsel gebruikt om de wei af te scheiden.
De hangop wordt in bakjes gedaan van 350 of 500 ml en zijn te verkrijgen met of zonder vruchtenlaagje. Hangop is een traditioneel Nederlands zuivelproduct, verrassend smeuïg van smaak en een echte traktatie!