Reggezuivel Facebook

Reggezuivel

In ons assortiment: Volle melk, Yoghurt, Vruchtenyoghurt, Karnemelk, Zuiveldrank, Kefir, Hangop, Kwark, Vanille vla, Roomboter. En af en toe wat andere soorten vla, chocolademelk etc.
Reggezuivel
Reggezuivel
Werk in uitvoering.......😀
Reggezuivel
Reggezuivel
Reggezuivel
Zuivelweetje:
Wat is het verschil tussen kefir en karnemelk ? deze vraag wordt ons bijna wekelijks gesteld......

Beide producten zijn gefermenteerd, met behulp van o.a. melkzuurbacteriën wordt er tijdens het proces van ca. 24 uur een deel van de lactose uit melk (de melksuikers) omgezet in melkzuur.
Bij beide producten geeft dit een licht zuur product wat voor veel mensen erg goed verteerbaar is.
Karnemelk wordt na dit proces gekarnd, waardoor er boterkorreltjes ontstaan. Hierna tappen we het vetvrije deel, de karnemelk, af en maken we van het vet uit de melk onze boeren roomboter.
Karnemelk is dus een mager product met ca. 0,5 % vet erin.

Kefir wordt na de fermentatie doorgeroerd en blijft dus een voller product, ca. 4% vet. Het is wat dikker dan karnemelk maar wel goed drinkbaar.
Wel bevat kefir in vergelijking met karnemelk wat meer verschillende soorten melkzuurbacteriën en ook wat gisten waardoor het een lichte tinteling heeft.
Voor elk wat wils!
Reggezuivel
Reggezuivel
Dit is wel de meest eigenzinnige van onze boerderij (van de dieren dan hè 😜), bijna altijd te vinden voor de pipokar om alle klanten welkom te heten. Daarna zoekt ze vaak een warm plekje op een fietszadel en vandaag dus lekker op de motorkap.
Reggezuivel
Reggezuivel
Wat een mooie wereld buiten!
De nodige voorbereidingen getroffen, en weer een nieuwe lading melk in de pasteur. Het wordt wat lastig plannen deze week, vorige week is er behoorlijk wat extra meegenomen hebben we gemerkt. We gaan zeker ons best doen om een goede inschatting te maken en zijn hopelijk woensdag weer goed te bereiken. Maar wees voorzichtig!
Verder gaan we natuurlijk ook erg genieten en wie weet ook nog lekker schaatsen!
Reggezuivel
Reggezuivel voelt zich vermaakt.
Even uit het hok gesprongen om op onderzoek uit te gaan...... 😄
Reggezuivel
Reggezuivel
Nieuw: Chocolademelk!😄